Afrikan valloittajat (2018)

Viisitoista suomalaista yrittäjää tai yrityksen voimahahmoa kertoo kokemuksistaan eri Afrikan maissa. Ystäväni Pasi Nokelainen oli tämän hankkeen primus motor ja työmyyrä, mutta minäkin tein vähintään kolmanneksen. Oli jännittävää kuulla pk-sektorin ihmisten ajatuksia ulkomailla toimimisesta.Afrikan valloittajat on epäilemättä ensisijaisesti suunnattu yrittäjille tai yrittäjähenkisille pieneksi herättelyksi Afrikan mahdollisuuksista. En voi väittää itse kuuluvani edellä mainittuun ryhmään, silti kirja oli minullekin varsin mielenkiintoinen katsaus suomalaisten kokemuksiin Afrikassa, eipä näistä nyt ainakaan liikaa olla mediassa kirjoitettu. Suosittelen!
– Titta Lindström, Kirjavinkit.fi

 • Valossa oli jotain valheellista. Kuin aurinko olisi halunnut huiputtaa maan ihmisiä. Se oli kyllä kirkas ja yritti uskotella paistavansa kuin missä tahansa, mutta lapsikin huomasi, ettei se mitään lämmittänyt. Ikään kuin olisi ollut varhainen kesäkuun aamu Nairobissa. Täynnä valoa ja silti viileä. Hailakas kuu leijui taivaalla, sen puu kasvoi täällä oudosti kallellaan.

  Mohammed sytytti savukkeen ja veti sisäänsä vuoroin tuttua tupakkaa, vuoroin vierasta kirpeää ilmaa. Hän piti kättään parvekkeen kylmällä kaiteella ja kuvitteli, kuinka henkäys henkäykseltä tämä outo maa ja ilma hiipivät osaksi häntä.

  – Mohammed, suomalainen (2012)

 • Herttua von Bouchardin reisiluu hankasi kylkiluita auton lavalla, karhean sisalkankaan syleilyssä. Daniel Pietersen-Rosencrantz ajeli rauhallisesti Pemban pikkukaupungin rantakatua, vierellään nukkuva vanhus valkoisessa kaavussa.

  Meri oli korkealla ja pärski asfaltille asti. Lahden toisella puolen salamoi, kalastajien siluetit meloivat sinistä vettä vasten. Nuorukaiset koulupuvuissaan maleksivat tyttöjen käsipuolessa ja liftasivat kyytiin. Daniel ei hidastanut.

  Takapenkillä istui vaitelias mies, lääkäri Zé Marques, yksi Danielin harvoista ystävistä, ja tämän vierellä nainen, iho vaalea kuin Danielin mutta tottumattomuuttaan palanut.

  – Leposija Kilimakitossa (2010)